On je fancuski i srpski humanista, osnivač organizacije „Solidarnost za Kosovo“, čovek velikog srca i zaljubljenik u naš narod i tradiciju. On brine o ugroženim ljudima na Kosovu. Po profesiji je inženjer zaštite na radu i ekologije. Oženjen je Srpkinjom, rođenom u Francuskoj.

On je – Arno Gujon.

Za Srbiju je prvi put čuo od dede i oca, koji su mu u detinjstvu pričali o francusko-srpskom prijateljstvu.

Omiljena srpska ličnost mu je kralj Petar I Karađorđević koji je, kako kaže, „pravi primer francusko-srpskog prijateljstva”.

Toliko se poistovetio sa Srbima da mu je omiljeno jelo postalo pasulj, a od pića najviše voli rakiju. Oseća snažnu povezanost sa njima, ne oseća se kako stranac i, kako kaže, najviše voli njihovu neposrednost, jer „Srbi ne kriju osećanja, već odmah kažu šta misle bez oklevanja“.

Srpski jezik Arno je počeo da uči u februaru 2007. godine tako što je u Francuskoj pronašao jedan jedini priručnik za učenje srpskog, koji je namenjen frankofonim ljudima.

Za njega jezik nije samo sredstvo komunikacije, već riznica duše jednog naroda. Bez znanja srpskog jezika ne bi ništa znao ni o Srbiji ni o Srbima, bio bi večiti turista, ne bi razumeo ni šale, ni mentalitet, ni šta narod govori. Zahvaljujući znanju jezika, upoznao je zemlju, narod, istoriju  karakter naroda.

Danas, na svršenom srpskom jeziku on piše, govori, daje saopštenja za medije. Put do usvajanja književnog srpskog jezika nije bio lak, bio je dug 10 godina, ali svi koji ga prate shvataju da ništa nije nemoguće ukoliko se to srcem i dušom želi. Povodom deseogodišnjeg učenja jezika objavio je sledeći video: