Prevodilac za arapski jezik

Iskusni prevodioci arapskog jezika prevodilačke agencije „Translate Studio“ obavljaju prevode sa srpskog na arapski / sa arapskog na srpski  sadržaja opšte i uskostručne tematike, tehničkih tekstova i dokumentacije, finansijskih i pravnih dokumenata, lične dokumentacije i svih ostalih tekstova i dokumenata.

Nudimo:

Pismene prevode:

 • prevod sa arapskog na srpski jezik
 • prevod sa srpskog na arapski jezik
 • prevod sa arapskog na druge strane jezike
 • prevod sa stranih jezika na arapski jezik
 • lektura i korektura već prevedenog teksta na arapski jezik

Prevode sa overom sudskog tumača:

 • prevod sudskog tumača za arapski jezik
 • izlazak na teren sudskog tumača za arapski jezik u slučajevima kada se zahteva njegovo prisustvo (u sudu, opštini…)

Usmene prevode:

 • simultani prevod;
 • konsekutivni prevod.

Visoka stručnost  naših prevodilaca garantuje besprekoran kvalitet prevoda u bilo kojoj predmetnoj oblasti i strogo poštovanje poverljivosti informacija.

Mi volimo ono što radimo i svakog dana, iz godine u godinu, poboljšavamo i unapređujemo kvalitet naših prevodilačkih usluga.

Naš glavni cilj je stabilan nivo kvaliteta, efikasnosti, poverljivosti i pouzdanosti izvršenja naloga. Nudimo optimalna prevodilačka rešenja za vaše poslovanje po povoljnim cenama.

Prevodimo sa više od 30 jezika.

Radimo na osnovu razumevanja potreba naših klijenata. Razvijeni sistem integrisanog pristupa bilo kojem zadatku omogućava nam da ponudimo najkraće rokove za izvršavanje narudžbi sa dosledno visokim kvalitetom.

Naša prevodilačka agencija će rado postati vaš pouzdani vodič kroz svet prevodilačkih usluga.

Arapski jezik pripada porodici semitskih jezika, zajedno sa aramejskim, hebrejskim, ugaritskim i feničanskim jezikom. Četvrti je u svetu po raširenosti kao maternji jezik. Vodi se kao zvanični jezik u 22 zemlje: Alžir, Bahrein, Komorska Ostrva, Džibuti, Egipat, Irak, Jordan, Kuvajt, Liban, Libija, Mauritanija, Maroko, Oman, Palestina, Katar, Saudijska Arabija, Somalija, Sudan, Sirija, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati i Jemen. Na ovom jeziku danas se sporazumeva oko 200 miliona ljudi, a još 200 miliona ga koristi kao drugi jezik. To je 11. najkorišćeniji jezik u Sjedinjenim Američkim Državama.

Arapsko pismo datira od 6. veka. Klasičan arapski jezik ili kuranski arapski jezik je jezik svete knjige Islama – Kurana. Od njega potiče književni arapski jezik, koji se danas široko koristi u školama, na univerzitetima, na radnim mestima, u vladama i medijima. U različitim regijama koriste se i brojni dijalekti, koji su neretko u toj meri različiti da se njihovi govornici međusobno ne razumeju. Ovaj jezik je vrlo specifičan i po tome što se piše zdesna na levo.

Uzimajući u obzir sve razvijeniju poslovnu saradnje u najrazličitijim oblastima između zemalja arapskog govornog područja i Srbije, potreba za prevodima različitih vrsta dokumenata sa i na arapski jezik je dosta velika.

Pošaljite dokumenat
za besplatnu procenu

  Pozovite nas na 011 7704 319 za besplatnu konsultaciju ili nas kontaktirajte putem e-mail poruke na [email protected]

  Ukoliko Vam je potreban hitan kontakt sa nama i posle radnog vremena ili u toku vikenda,
  možete pozvati na: +381 60 3195 520.

  Originale prevedenih dokumenata možete preuzeti kod nas lično, a na Vaš zahtev moguća je i dostava kurirskom poštom (posebno ukoliko se nalazite izvan Beograda).