Prevodilac za bosanski jezik

Iskusni prevodioci, pretežno izvorni govornici bosanskog jezika prevodilačke agencije „Translate Studio“ obavljaju prevode sa srpskog na bosanski / sa bosanskog na srpski  sadržaja opšte i uskostručne tematike, tehničkih tekstova i dokumentacije, finansijskih i pravnih dokumenata, lične dokumentacije i svih ostalih tekstova i dokumenata.

Nudimo:

Pismene prevode:

 • prevod sa bosanskog na srpski jezik
 • prevod sa srpskog na bosanski jezik
 • prevod sa bosanskog na druge strane jezike
 • prevod sa stranih jezika na bosanski jezik
 • lektura i korektura već prevedenog teksta na bosanski jezik

Prevode sa overom sudskog tumača:

 • prevod sudskog tumača za bosanski jezik
 • izlazak na teren sudskog tumača za bosanski jezik u slučajevima kada se zahteva njegovo prisustvo (u sudu, opštini…)

Usmene prevode:

 • simultani prevod
 • konsekutivni prevod.

Visoka stručnost  naših prevodilaca garantuje besprekoran kvalitet prevoda u bilo kojoj predmetnoj oblasti i strogo poštovanje poverljivosti informacija.

Mi volimo ono što radimo i svakog dana, iz godine u godinu, poboljšavamo i unapređujemo kvalitet naših prevodilačkih usluga.

Naš glavni cilj je stabilan nivo kvaliteta, efikasnosti, poverljivosti i pouzdanosti izvršenja naloga. Nudimo optimalna prevodilačka rešenja za vaše poslovanje po povoljnim cenama.

Prevodimo sa više od 30 jezika.

Radimo na osnovu razumevanja potreba naših klijenata. Razvijeni sistem integrisanog pristupa bilo kojem zadatku omogućava nam da ponudimo najkraće rokove za izvršavanje narudžbi sa dosledno visokim kvalitetom.

Naša prevodilačka agencija će rado postati vaš pouzdani vodič kroz svet prevodilačkih usluga.

Bosanski jezik u Bosni i Hercegovini govori blizu 2 miliona ljudi, na području Srbije i Crne Gore skoro 250 hiljada, u Zapadnoj Evropi, Severnoj Americi i Turskoj blizu 250 hiljada ljudi. Gramatika je vrlo slična gramatici srpskog, odnosno hrvatskog jezika, međusobna razumljivost je na visokom nivou. Veliki broj reči je preuzet iz turskog jezika.

Bosanski jezik, prema zvanično prihvaćenoj definiciji, zapravo predstavlja standardizovanu varijantu nekadašnjeg srpskohrvatskog jezika. Sa ovom tvrdnjom teško će se složiti stanovnici Bosne i Hercegovine, koji smatraju bosanski svojim maternjim jezikom. U udžbenicima za osnovnu školu sa ovog područja navodi se da se bosanski jezik razvijao kroz pet faza. Prva faza vezuje se za sa nastanak Bosne. Zbog njenog položaja na raskrsnici evropskih i vanevropskih civilizacija, religija i država, pismenost se rano razvila, tako da prvi spomenici datiraju s kraja 10. ili početka 11. veka. Utvrđeno je prisustvo četiri pisma u tom periodu: glagoljica, ćirilica, bosančica i latinica. Glagoljica je zastupljena pretežno u natpisima na crkvama, ćirilicom su pisane razne povelje, pisma, natpisi, tekstovi na marginama rukopisa, crkveni rukopisi. Tursko doba karakteriše druga faza razvoja bosanskog jezika, austrougarsko doba – treća faza, jugoslovensko doba – četvrta faza, kad su se bosanski, srpski i hrvatski jezik razvijali u okviru zajedničkog naziva srpskohrvatski / hrvatskosrpski jezik. Bosanski jezik se zanemaruje i afirmisan je samo u delima pojedinih bosanskohercegovačkih pisaca. Peta faza se vezuje za takozvano bosansko doba, kada na ovom jeziku nastaje veći broj značajnih knjiga, a vraćen je i naziv “bosanski jezik”.

Pošaljite dokumenat
za besplatnu procenu

  Pozovite nas na 011 7704 319 za besplatnu konsultaciju ili nas kontaktirajte putem e-mail poruke na [email protected]

  Ukoliko Vam je potreban hitan kontakt sa nama i posle radnog vremena ili u toku vikenda,
  možete pozvati na: +381 60 3195 520.

  Originale prevedenih dokumenata možete preuzeti kod nas lično, a na Vaš zahtev moguća je i dostava kurirskom poštom (posebno ukoliko se nalazite izvan Beograda).