Prevodilac za engleski jezik

Iskusni prevodioci engleskog jezika prevodilačke agencije „Translate Studio“ obavljaju  prevode sa srpskog na engleski / sa engleskog na srpski  sadržaja opšte i uskostručne tematike, tehničkih tekstova i dokumentacije, finansijskih i pravnih dokumenata, lične dokumentacije i svih ostalih tekstova i dokumenata.

Nudimo:

Pismene prevode:

 • prevod sa engleskog na srpski jezik
 • prevod sa srpskog na engleski jezik
 • prevod sa engleskog na druge strane jezike
 • prevod sa stranih jezika na engleski jezik
 • lektura i korektura već prevedenog teksta na engleski jezik

Prevode sa overom sudskog tumača za engleski jezik:

 • prevod sudskog tumača za engleski jezik
 • izlazak na teren sudskog tumača za engleski jezik u slučajevima kada se zahteva njegovo prisustvo (u sudu, opštini…)

Usmene prevode:

 • simultani prevod
 • konsekutivni prevod.

Visoka stručnost naših prevodilaca za engleski jezik garantuje besprekoran kvalitet prevoda u bilo kojoj predmetnoj oblasti i strogo poštovanje poverljivosti informacija.

Mi volimo ono što radimo i svakog dana, iz godine u godinu, poboljšavamo i unapređujemo kvalitet naših prevodilačkih usluga.

Naš glavni cilj je stabilan nivo kvaliteta, efikasnosti, poverljivosti i pouzdanosti izvršenja naloga. Nudimo optimalna prevodilačka rešenja za vaše poslovanje po povoljnim cenama.

Prevodimo sa više od 30 jezika.

Radimo na osnovu razumevanja potreba naših klijenata. Razvijeni sistem integrisanog pristupa bilo kojem zadatku omogućava nam da ponudimo najkraće rokove za izvršavanje narudžbi sa dosledno visokim kvalitetom.

Naša prevodilačka agencija će rado postati vaš pouzdani vodič kroz svet prevodilačkih usluga.

Engleski jezik je najzastupljeniji jezik na čitavoj planeti. Preko 400 miliona ljudi ga koristi kao maternji, a čak 700 miliona u svakodnevnoj komunikaciji.

Engleski je zvanični jezik u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, na Novom Zelandu i mnogim drugim zemljama.

Na engleskom je napisano 80% svih naučnih radova, 75% korespondencije u svetu obavlja se na ovom jeziku, kao i 60% telefonskih razgovora. Engleski jezik je glavni jezik Internet i telekomunikacione tehnologije, jezik navigacije i avijacije. Na engleskom jeziku čuva se 80% svih svetskih informacija.

U vremenu visokih tehnologija i napretka, kvalitetno prevođenje sa ovog iznenađujuće fleksibilnog jezika je usluga bez koje je teško i studentu i uspešnom biznismenu.

Zanimljivost: Zašto Englezi dodaju čaj u mleko

Običaj pijenja čaja u pet popodne naširoko je poznat kod ovog naroda, ali – zašto u taj isti čaj – dodaju mleko? Činjenica je da je to običaj koji se duboko ukorenio u celi britanski narod i praktično sve narode sa kojima su komunicirali, a čaj postao integralni deo britanske kulture i društva.

Samo konzumiranje ovog napitka u Britaniji datira još od davne 1660. godine, samo je nejasno ko je prvi počeo da dodaje mleko, Britanci ili Kinezi. Takođe, sve do danas postoje rasprave oko toga da li se u šolju najpre nalije mleko, a zatim doda čaj ili je postupak obrnut. Nema tačnog odgovora na ovo pitanje, sigurno je jedino, da se mleko – mora dodati. “Svaka porodica u Britaniji ima dva mišljenja oko toga dodaje li se mleko pre čaja ili čaj pre mleka u šolju” – napisao je George Orwell u svom eseju o čaju, priznajući tom prilikom da se pitanje dolivanja mleka uopšte ne postavlja. Tibetanci su, recimo, dodavali maslac u čaj. Objašnjenje – njihova ishrana je inače bila vrlo siromašna kalorijama, pa su je na ovaj način pojačavali. Neki kažu da su Britanci u početku mleko dodavali kako bi se snizila temperature čaja i tako zaštitile fine porcelanske šoljice od pucanja. Neki, opet, da bi se suzbile opore i teške arome, neki – da bi se čaj rashladio i odmah mogao piti.

Pošaljite dokumenat
za besplatnu procenu

  Pozovite nas na 011 7704 319 za besplatnu konsultaciju ili nas kontaktirajte putem e-mail poruke na [email protected]

  Ukoliko Vam je potreban hitan kontakt sa nama i posle radnog vremena ili u toku vikenda,
  možete pozvati na: +381 60 3195 520.

  Originale prevedenih dokumenata možete preuzeti kod nas lično, a na Vaš zahtev moguća je i dostava kurirskom poštom (posebno ukoliko se nalazite izvan Beograda).