Prevodilac za grčki jezik

Iskusni prevodioci grčkog jezika prevodilačke agencije Translate Studio obavljaju prevode sa srpskog na grčki / sa grčkog na srpski  sadržaja opšte i uskostručne tematike, tehničkih tekstova i dokumentacije, finansijskih i pravnih dokumenata, lične dokumentacije i svih ostalih tekstova i dokumenata.

Nudimo:

Pismene prevode:

– prevod sa grčkog na srpski jezik
– prevod sa srpskog na grčki jezik
– prevod sa grčkog na druge strane jezike
– prevod sa stranih jezika na grčki jezik

– lektura i korektura već prevedenog teksta na grčki jezik

Prevode sa overom sudskog tumača:

– prevod sudskog tumača za grčki jezik

– izlazak na teren sudskog tumača za grčki jezik u slučajevima kada se zahteva njegovo prisustvo (u sudu, opštini…)

Usmene prevode:

– simultani prevod

– konsekutivni prevod.

Visoka stručnost  naših prevodilaca garantuje besprekoran kvalitet prevoda u bilo kojoj predmetnoj oblasti i strogo poštovanje poverljivosti informacija.

Mi volimo ono što radimo i svakog dana, iz godine u godinu, poboljšavamo i unapređujemo kvalitet naših prevodilačkih usluga.

Naš glavni cilj je stabilan nivo kvaliteta, efikasnosti, poverljivosti i pouzdanosti izvršenja naloga. Nudimo optimalna prevodilačka rešenja za vaše poslovanje po povoljnim cenama.

Prevodimo sa više od 30 jezika.

Radimo na osnovu razumevanja potreba naših klijenata. Razvijeni sistem integrisanog pristupa bilo kojem zadatku omogućava nam da ponudimo najkraće rokove za izvršavanje narudžbi sa dosledno visokim kvalitetom.

Naša prevodilačka agencija će rado postati vaš pouzdani vodič kroz svet prevodilačkih usluga.

Grčki jezik pripada indoevropskoj jezičkoj porodici i jedan je od najstarijih živih evropskih jezika. Razvija se više od 2500 godina.  Grčkim jezikom napisane su prve knjige, prvi tekstovi Novog Zaveta, astrologije, matematike. To je jedini jezik na kome postoje zapisi iz II milenijuma pre nove ere. Književnost pisana na grčkom jeziku, grčkim pismom, najstarija je evropska književnost.

Grčko pismo je preuzeto od Feničana. To je grčki alfabet, sastoji se od 24 slova, koja su korišćena za zapisivanje grčkog jezika još od ranog 8. veka pre nove ere. Ćirilična azbuka i latinska abeceda su nastale na bazi grčkog alfabeta.

Mnoge reči koje se koriste u svakodnevnom govoru u mnogim evropskim jezicima, a uglavnom su vezane za umetnost, nauku i kulturu, potiču iz grčkog jezika.

Sa aspekta govornika srpskog jezika, grčki je dosta lak za učenje, jer mu je gramatika pravilna, dosledna, sa veoma malo izuzetaka.

Kroz istoriju, grčki je evoluirao od  klasičnog ili starogrčkog, preko helenističkog  (iz perioda Aleksandra Makedonskog), vizantijskog , sve do savremenog (novogrčkog) jezika.

Pošaljite dokumenat
za besplatnu procenu

    Pozovite nas na 011 7704 319 za besplatnu konsultaciju ili nas kontaktirajte putem e-mail poruke na [email protected]

    Ukoliko Vam je potreban hitan kontakt sa nama i posle radnog vremena ili u toku vikenda,
    možete pozvati na: +381 60 3195 520.

    Originale prevedenih dokumenata možete preuzeti kod nas lično, a na Vaš zahtev moguća je i dostava kurirskom poštom (posebno ukoliko se nalazite izvan Beograda).