Prevodilac za kineski jezik

Kineski (mandarinski) jezik čini grupa jezika sa najvećim brojem govornika na svetu,  među kojima prednjači Mandarin.

Spada u jedan od najtežih jezika za učenje – zbog izgovora, znakovnog pisma, kao i zbog velikog broja dijalekata. No uprkos svim teškoćama pri učenju, kineski ostaje jedan od najperspektivnijih i najpopularnijih jezika na svetu.

Prema predanju kineski jezik je nastao ovako:

“Nekada davno davno, na dalekom istoku, postojao je samo jedan jezik, kojim su se sluzili i Japanci i Kinezi.
Pošto su Japanci i Kinezi dva razlicita naroda, dodje i vreme da svako ima svoj jezik, ali ni Kinezi ni Japanci nisu hteli da ‘izmisle’ svoj jezik (kao neki zapadnije od njih), pa su se odlucili da jezik podele izmedju sebe.

Japan je dobio prednost da prvi bira sta će iz jezika da odnese i tako Japanci pokupiše skoro sve samoglasnike i jedno dva tri suglasnika, a Kinezima ostaviše sve suglasnike i jedan samoglasnik.”
Posledice se i danas mogu osetiti u kineskom jeziku.

Kina je jedna od najjačih zemalja u mnogim oblastima, jedna od najvećih u pogledu teritorije i najveća po broju stanovnika. Kineski jezik je veoma zahtevan i zanimljiv, kako za poslovanje, tako i za razumevanje drevne kulture na planeti.

Danas je poslovna saradnja između Kine i Srbije razvijenija nego ikad, pa je stoga i potreba  za prevodima različitih vrsta dokumenata sa i na kineski jezik sve veća.

Iskusni prevodioci kineskog jezika prevodilačke agencije “Translate Studio” obavljaju prevode sa srpskog na kineski / sa kineskog na srpski  sadržaja opšte i uskostručne tematike, tehničkih tekstova i dokumentacije, finansijskih i pravnih dokumenata, lične dokumentacije i svih ostalih tekstova i dokumenata.

Nudimo:

Pismene prevode:

 • prevod sa kineskog na srpski jezik
 • prevod sa srpskog na kineski jezik
 • prevod sa kineskog na druge strane jezike
 • prevod sa stranih jezika na kineski jezik
 • lektura i korektura već prevedenog teksta na kineski jezik

Prevode sa overom sudskog tumača:

 • prevod sudskog tumača za kineski jezik
 • izlazak na teren sudskog tumača za kineski jezik u slučajevima kada se zahteva njegovo prisustvo (u sudu, opštini…)

Usmene prevode:

 • simultani prevod
 • konsekutivni prevod.

Visoka stručnost  naših prevodilaca garantuje besprekoran kvalitet prevoda u bilo kojoj predmetnoj oblasti i strogo poštovanje poverljivosti informacija.

Mi volimo ono što radimo i svakog dana, iz godine u godinu, poboljšavamo i unapređujemo kvalitet naših prevodilačkih usluga.

Pošaljite dokumenat
za besplatnu procenu

  Pozovite nas na 011 7704 319 za besplatnu konsultaciju ili nas kontaktirajte putem e-mail poruke na [email protected]

  Ukoliko Vam je potreban hitan kontakt sa nama i posle radnog vremena ili u toku vikenda,
  možete pozvati na: +381 60 3195 520.

  Originale prevedenih dokumenata možete preuzeti kod nas lično, a na Vaš zahtev moguća je i dostava kurirskom poštom (posebno ukoliko se nalazite izvan Beograda).