Prevodilac za makedonski jezik

Iskusni prevodioci (izvorni govornici) makedonskog jezika prevodilačke agencije „Translate Studio“ obavljaju prevode sa srpskog na makedonski / sa makedonskog na srpski  sadržaja opšte i uskostručne tematike, tehničkih tekstova i dokumentacije, finansijskih i pravnih dokumenata, lične dokumentacije i svih ostalih tekstova i dokumenata.

Nudimo:

Pismene prevode:

 • prevod sa makedonskog na srpski jezik
 • prevod sa srpskog na makedonski jezik
 • prevod sa makedonskog na druge strane jezike
 • prevod sa stranih jezika na makedonski jezik
 • lektura i korektura već prevedenog teksta na makedonski jezik

Prevode sa overom sudskog tumača:

 • prevod sudskog tumača za makedonski jezik
 • izlazak na teren sudskog tumača za makedonski jezik u slučajevima kada se zahteva njegovo prisustvo (u sudu, opštini…)

Usmene prevode:

 • simultani prevod
 • konsekutivni prevod.

Visoka stručnost  naših prevodilaca garantuje besprekoran kvalitet prevoda u bilo kojoj predmetnoj oblasti i strogo poštovanje poverljivosti informacija.

Mi volimo ono što radimo i svakog dana, iz godine u godinu, poboljšavamo i unapređujemo kvalitet naših prevodilačkih usluga.

Makedonski jezik je južnoslovenski jezik i jedan od najmlađih slovenskih književnih jezika. U današnjoj Bugarskoj uvreženo je mišljenje da je makedonski jezik zapravo samo jedan od dijalekata bugarskog jezika. Službeni je jezik Republike Makedonije. Istovremeno je i balkanski jezik. Na prvom Zasedanju Skupštine Narodnog oslobođenja Makedonije, 2. avgusta, 1944. godine, makedonski jezik je proglašen službenim jezikom Republike Makedonije. Standard makedonskog jezika je zasnovan na centralnim varijantama zapadnih dijalekata.

Ovaj jezik se piše makedonskom ćirilicom, koju čini 31 slovo: 26 suglasnika i 5 samoglasnika. Nije teško naučiti čitati Makedonski, jer se radi o potpuno fonestkom jeziku. Jedno slovo = 1 glas. Pisanje, odnosno spelovanje na Makedonskom jeziku je dosta jednostavno.

Pošaljite dokumenat
za besplatnu procenu

  Pozovite nas na 011 7704 319 za besplatnu konsultaciju ili nas kontaktirajte putem e-mail poruke na [email protected]

  Ukoliko Vam je potreban hitan kontakt sa nama i posle radnog vremena ili u toku vikenda,
  možete pozvati na: +381 60 3195 520.

  Originale prevedenih dokumenata možete preuzeti kod nas lično, a na Vaš zahtev moguća je i dostava kurirskom poštom (posebno ukoliko se nalazite izvan Beograda).