Prevodilac za portugalski jezik

Iskusni prevodioci portugalskog jezika prevodilačke agencije „Translate Studio“ obavljaju prevode sa srpskog na portugalski / sa portugalskog na srpski  sadržaja opšte i uskostručne tematike, tehničkih tekstova i dokumentacije, finansijskih i pravnih dokumenata, lične dokumentacije i svih ostalih tekstova i dokumenata.

Nudimo:

Pismene prevode:

 • prevod sa portugalskog na srpski jezik
 • prevod sa srpskog na portugalski jezik
 • prevod sa portugalskog na druge strane jezike
 • prevod sa stranih jezika na portugalski jezik
 • lektura i korektura već prevedenog teksta na portugalski jezik

Prevode sa overom sudskog tumača:

 • prevod sudskog tumača za portugalski jezik
 • izlazak na teren sudskog tumača za portugalski jezik u slučajevima kada se zahteva njegovo prisustvo (u sudu, opštini…)

Usmene prevode:

 • simultani prevod
 • konsekutivni prevod.

Visoka stručnost  naših prevodilaca garantuje besprekoran kvalitet prevoda u bilo kojoj predmetnoj oblasti i strogo poštovanje poverljivosti informacija.

Mi volimo ono što radimo i svakog dana, iz godine u godinu, poboljšavamo i unapređujemo kvalitet naših prevodilačkih usluga.

Portugalski je romanski jeziki i među pet glavnih jezika ove porodice (francuski, italijanski, španski, portugalski i rumunski), drugi je najrasprostranjeniji jezik, posle španskog. Govori ga oko 220 miliona ljudi, uglavnom u Portugalu i Brazilu, ali takođe u Angoli, Mozambiku, Zelenortskoj Republici, Gvineji Bisau, Svetom Tomi i Principu, Istočnom Timoru, Ekvatorijalnoj Gvineji i Makau. Dominantan je brazilski portugalski jezik, kojim se služi oko 80 % svih govornika portugalskog jezika, dok je evropski portugalski zastupljen kao službeni jezik u Portugalu, afričkim zemljama i u Istočnom Timoru.

Portugalski je, kao i svi romanski jezici, nastao od vulgarnog (narodnog) latinskog. Vremenom se menjao i postajao sve muzikalniji i egzotičniji. Znanje jednog romanskog jezika olakšava učenje drugog jezika iz iste porodice, pri čemu portugalski ima najviše sličnosti sa španskim.

Pošaljite dokumenat
za besplatnu procenu

  Pozovite nas na 011 7704 319 za besplatnu konsultaciju ili nas kontaktirajte putem e-mail poruke na [email protected]

  Ukoliko Vam je potreban hitan kontakt sa nama i posle radnog vremena ili u toku vikenda,
  možete pozvati na: +381 60 3195 520.

  Originale prevedenih dokumenata možete preuzeti kod nas lično, a na Vaš zahtev moguća je i dostava kurirskom poštom (posebno ukoliko se nalazite izvan Beograda).