Prevodilac za slovenački jezik

Slovenački (ili slovenski) jezik pripada grupi južnoslovenskih jezika,  maternji je za oko dva i po miliona ljudi. U Sloveniji se koristi kao službeni jezik, a govore ga i nacionalne manjine u Austriji, Italiji, Hrvatskoj i Mađarskoj.

S obzirom na svoje poreklo, slovenački jezik je dosta sličan sa srpskim. Velika prednost je što se skoro sve slovenačke reči čitaju onako kako su napisane, odnosno, onako kako bismo ih pročitali da su srpske.  Međutim, prilikom sporazumevanja to često dovodi u zabunu, jer mnoge reči isto zvuče, ali imaju različito značenje, baš kao što je to slučaj sa srpskim i ruskim jezikom.

Kako zbog geografske blizine, tako i zbog veoma razvijene poslovne saradnje u najrazličitijim oblastima između dve zemlje, potreba za prevodima različitih vrsta dokumenata sa i na slovenački jezik je dosta velika.

Iskusni prevodioci slovenačkog jezika prevodilačke agencije „Translate Studio“ obavljaju prevode sa srpskog na slovenački / sa slovenačkog na srpski  sadržaja opšte i uskostručne tematike, tehničkih tekstova i dokumentacije, finansijskih i pravnih dokumenata, lične dokumentacije i svih ostalih tekstova i dokumenata.

Nudimo:

Pismene prevode:

 • prevod sa slovenačkog na srpski jezik
 • prevod sa srpskog na slovenački jezik
 • prevod sa slovenačkog na druge strane jezike
 • prevod sa stranih jezika na slovenački jezik
 • lektura i korektura već prevedenog teksta na slovenački jezik

Prevode sa overom sudskog tumača:

 • prevod sudskog tumača za slovenački jezik
 • izlazak na teren sudskog tumača za slovenački jezik u slučajevima kada se zahteva njegovo prisustvo (u sudu, opštini…)

Usmene prevode:

 • simultani prevod
 • konsekutivni prevod.

Visoka stručnost  naših prevodilaca garantuje besprekoran kvalitet prevoda u bilo kojoj predmetnoj oblasti i strogo poštovanje poverljivosti informacija.

Mi volimo ono što radimo i svakog dana, iz godine u godinu, poboljšavamo i unapređujemo kvalitet naših prevodilačkih usluga.

Pošaljite dokumenat
za besplatnu procenu

  Pozovite nas na 011 7704 319 za besplatnu konsultaciju ili nas kontaktirajte putem e-mail poruke na [email protected]

  Ukoliko Vam je potreban hitan kontakt sa nama i posle radnog vremena ili u toku vikenda,
  možete pozvati na: +381 60 3195 520.

  Originale prevedenih dokumenata možete preuzeti kod nas lično, a na Vaš zahtev moguća je i dostava kurirskom poštom (posebno ukoliko se nalazite izvan Beograda).