Prevodilac za turski jezik

Iskusni prevodioci turskog jezika prevodilačke agencije „Translate Studio“ obavljaju prevode sa srpskog na turski / sa turskog na srpski  sadržaja opšte i uskostručne tematike, tehničkih tekstova i dokumentacije, finansijskih i pravnih dokumenata, lične dokumentacije i svih ostalih tekstova i dokumenata.

Nudimo:

Pismene prevode:

 • prevod sa turskog na srpski jezik
 • prevod sa srpskog na turski jezik
 • prevod sa turskog na druge strane jezike
 • prevod sa stranih jezika na turski jezik
 • lektura i korektura već prevedenog teksta na turski jezik

Prevode sa overom sudskog tumača:

 • prevod sudskog tumača za turski jezik
 • izlazak na teren sudskog tumača za turski jezik u slučajevima kada se zahteva njegovo prisustvo (u sudu, opštini…)

Usmene prevode:

 • simultani prevod
 • konsekutivni prevod.

Visoka stručnost  naših prevodilaca garantuje besprekoran kvalitet prevoda u bilo kojoj predmetnoj oblasti i strogo poštovanje poverljivosti informacija.

Mi volimo ono što radimo i svakog dana, iz godine u godinu, poboljšavamo i unapređujemo kvalitet naših prevodilačkih usluga.

Turski jezik je jedan od najrasprostranjenijih jezika na svetu, govori ga čak 250 miliona ljudi u 35 zemalja. Nije blizak nijednom evropskom jeziku. Tokom istorije na srpski jezik je ostavio veoma veliki uticaj, tako danas imamo ogroman broj turcizama (samo neki od njih su – čaršaf, džezva, jorgan, čarape, česma, šećer, čorba,..). Postoji podatak da u srpskom jeziku ima oko osam hiljada turcizama od kojih se u svakodnevnoj komunikaciji aktivno koristi oko tri hiljade.

Turski jezik je do 1928. godine pisan modifikovanom verzijom arapskog pisma, kada je Mustafa Kemal Ataturk formirao Tursku jezičku asocijaciju (Turk Dil Kurumu) koja je zvanično ustanovila novi turski alfabet i sve do danas nastavila da brine o reformama jezika koje se sprovode.

Tursko pismo se sastoji od 29 slova, od čega je čak 8 samoglasnika, koji ovom jeziku pridaju izuzetnu melodičnost i harmoniju. Ne postoji kategorija roda. Prisutan je veliki broj dijalekata, najmanje desetak, koji su uslovljeni pre svega govornim područjima.

Kod nas je turski jezik veoma popularan među mladima i sve je veća zainteresovanost za njegovon izučavanje.

Pošaljite dokumenat
za besplatnu procenu

  Pozovite nas na 011 7704 319 za besplatnu konsultaciju ili nas kontaktirajte putem e-mail poruke na [email protected]

  Ukoliko Vam je potreban hitan kontakt sa nama i posle radnog vremena ili u toku vikenda,
  možete pozvati na: +381 60 3195 520.

  Originale prevedenih dokumenata možete preuzeti kod nas lično, a na Vaš zahtev moguća je i dostava kurirskom poštom (posebno ukoliko se nalazite izvan Beograda).